Laž in resnica- nia

          Laž in Resnica

 

Živela sta fant, po imenu Laž, in dekle, imenovano Resnica. Laž je bil znan po svoji slabi lastnosti, da je neprestano lagalResnica pa ravno obratno,  vedno je govorila po praviciKerje vedno lagal, Laža ni nihče maral. Nikoli ga niso jemaliresno in mislili so, da si samo zmišljuje. Laž je užival v temda je kdaj pa kdaj ljudi nahecalKljub temu je bil zeložalostensaj je bil nepriljubljen. Veliko ljudi ga ni maralo in ni imel prijateljev. Resnica pa je bila priljubljena in veljala je za zelo pridno in prijetno dekle. To fantu ni bilo všečsaj si je želel biti priljubljen in zaželen kot ona, zato se je odločil za zvijačo.

 

Nekega dne sta se srečala na čudovitem zelenem travniku. Laž je rekel Resnici: "Danes je čudovit dan!" Resnica je začudenapogledala v nebo. Čisto osupla ni mogla verjeti, saj je bil dan res lep. Laž je hvalil sonce, veselo žvrgolenje pticcvetočetravnike ter šumenje listja v krošnjahVse to je bilo res, zato je resnica postajala zelo sumničava. Ni se ji svitalokaj jočaka.

Skupaj sta preživela veliko časa in na koncu sta prispela do jezera. Laž je povedal Resnici: »Voda je zelo lepa, kopajva se skupaj!« Resnicaki je spet postala sumničavaje preizkusilavodo in odkrila, da je bila res zelo prijetnaSama pri sebi je zavzdihnilavendar nič ni reklaSlekla sta se in se začelakopati. Skupaj sta se igralter škropila z vodo. 

Nenadoma je Laž stekel iz vode, se oblekel v oblačila od Resnice in zbežalJezna Resnica je stekla in kričala za njim.Tekla je povsod, da bi poiskala L in dobila svoja oblačila nazajvendar neuspešno. Svet, ko je videl Resnico golo, je odvrnil svoj pogled v preziru in jezi. Uboga Resnica se je vrnila jezero in za vedno izginila, v njem se še danesosramočena skriva. 

 

Od takrat Laž potuje po svetu, preoblečen v resnico, in zadovoljuje potrebe družbe, saj svet nima nobene želje, da bi se srečal z golo Resnico.




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novela o lažnivi plemkinji

Obleka

ŽELVA IN ZAJEC