Maščevanje

 V nekem mestu je živel Tim. Bil je najstnik, ki je obiskoval srednjo šolo. Vendar bolj kot vse na svetu je imel rad računalniške igrice. Tim je imel tudi sošolca Jako, ki mu je bil precej podoben. Oba sta cele dneve igrala igrice in se nista zmenila za šolo. Svoje uspehe v igricah pa sta rada tudi objavljala na družabnih omrežjih.

Nekega dne, ko je Tim igral , je opazil, da ima Jaka več ogledov in sledilcev na družabnih omrežjih kakor on. To ga je zelo razjezilo. Odločil se je, da ga bo premagal, vendar to bi mu lahko uspelo le, če bi za nekaj dni ostal doma. In to je tudi storil. Staršem je rekel, da je bolan, da mu ne bi bilo treba iti v šolo. Tako je začel zavzeto igrati računalniške igrice z namenom, da premaga sošolca. A kmalu je opazil, da se število ogledov na njegovih videih ni veliko povečalo. Zato je sklenil, da bo Jako onemogočil. 

Naslednji dan se je Tim odpravil do Jakove hiše, saj je vedel, da se je njegova družina odpravila na krajši izlet. Opazil je odprto okno na njihovem dvorišču, zato je vstopil. Točno je vedel, po kaj je prišel, zato se je namenil neposredno v Jakovo sobo. Najprej je vdrl v sošolčev profil na družabnih omrežjih ter naredil lažno objavo, nato pa je zbrisal celoten profil. A ker je bil Tim tako napet, je iz jeze razbil še njegov računalnik. Zvečer, ko se je Jaka vrnil domov z izleta, je opazil Timovo dejanje. Sprva ni mogel verjeti, zakaj bi kdo želel storiti kaj takega, a se je kmalu spomnil na ljubosumnega Tima. Vedel je, da se mu mora maščevati, zato je nemudoma stekel do Timove hiše. Ko je pozvonil, mu je odprla Timova mama, ter mu povedala, da Tima ni doma. 

Minili so trije dnevi in Tima še kar ni bilo domov, zato so ga oznanili za izginulega. Tim je namreč pobegnil od doma, Jaka pa se je počutil odgovornega za to.



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novela o lažnivi plemkinji

Obleka

ŽELVA IN ZAJEC