Odvisnosti mladega človeka - Popularna

 POPULARNA

 

Neža si je najbolj od vsega želela biti ena izmed popularnih deklet. Poskusila se je vključevati v pogovore, pripovedovati vice, imeti najboljše ocene v razredu, toda na koncu dneva si nihče ni zapomnil njenega imena.

 

Nekega dne je Neža gledala objave na socialnih omrežjih popularnih deklet is svoje šole in dobila je idejo. Videla je, da ima vsaka od popularnih deklet fanta. Odločila se je, da tudi sama potrebuje fanta, ki bo dvignil njen status popularnosti. Tistega dne se je sprehajala po ulicah Pirana in opazila je primerno tarčo. Bil je visok, star okoli dvajset let in obkrožen s svojimi prijatelji. Sprehodila se je do njega in se začela pogovarjati z njim. Na koncu dneva je odšla domov z nasmehom na obrazu in fantovo številko v roki. V nekaj dneh sta s fantom, ki mu je bilo ime Aleks, uradno postala par. Slike skupaj z Aleksom je objavila na svojih socialnih omrežjih in ko je prišla v šolo so jo obkrožile sošolke, ter želele izvedeti vse o njenem novem fantu. Toda to za Nežo ni bilo dovolj, saj je popularna dekleta še vedno niso opazila. Neža se je začela oblačiti podobno kot popularna dekleta in začela  »špricati« pouk, tako kot so to počela popularna dekleta. Tako je skoraj vsak dan vse večkrat manjkala pri šolskih urah. Nežina nova podoba in njeno obnašanje sta vendarle pritegnila tudi pozornost najbolj popularnejših deklet na šoli. Končno je začutila da je tudi sama postala popularna in da so jo sošolci začeli gledali z zavistjo, saj so vsi želeli postati taki kot ona. Vsak dan je na družabnih omrežjih objavljala vse več in več objav. Kjer koli je bila, kar koli je počela, vse je postalo le še vir, s katerim bo prišla do novih sledilcev in še večjega števila všečkov. Bolj kot se je višalo število sledilcev in število všečkov, bolj popularno se je počutila in srečnejša je bila.

Njene starše je začelo skrbeti za Nežino vedenje, toda Neža jih ni poslušala. Neža tudi ni opazila, da so se njeni sošolci od nje oddaljili in kmalu se nihče od njih ni želel pogovarjati z njo. Toda tudi če bi opazila, bi ji bilo popolnoma vseeno, saj je imela vse, kar si je želela. Od nje so se kmalu oddaljila tudi popularna dekleta, kar je Neža pripisala njihovemu ljubosumju, saj je bila ona precej popularnejša kot so bile one. Tudi Aleksu je Nežino novo vedenje in odvisnost od socialnih omrežji postalo preveč moteče.

 

Tistega dne ji je Aleks povedal, da ne moreta ostati več skupaj kot par, saj je postala popolnoma druga oseba kot jo je spoznal. Neži se je nenadoma začel podirati ves njen svet. Spoznala je, da je kljub vsej svoji popularnosti ostala popolnoma sama. Tako zelo si je želela, da bi se lahko s kom pogovorila, se mu zaupala in se razjokala, toda ni imela nikogar. Kljub vsem sledilcem in njeni virtualni popularnosti, v resničnem življenju ni imela nikogar, na katerega bi se lahko oprla. Povzpela se je na vrh Piranskega obzidja in objavila še zadnji posnetek, nato pa je skočila.



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novela o lažnivi plemkinji

Obleka

ŽELVA IN ZAJEC