OTROŠKA RADOST

OTROŠKA RADOST 

V velikem mestu ob obali Amerike je živel deček, ki ni mogel biti star več kot 10 let. Na prepolnih cestah je s svojim prijateljem igral nogomet, brezbrižen do  ostalih ljudi, za kar bi se lahko okrivili njegovo mladost.  


Dve nadstropji više ju je opazoval podjetnik Kristjan, ki se je nad početjem zgražal. Preziral je njuno veselje ter ju ubijal s pogledom, saj sta se po njegovem preveč glasno smejala. Otroka sta ga opazila, a mu nista posvetila veliko pozornosti, saj sta videla, da je oblečen v poslovna oblačila, zatorej jima ne more želeti hudega. Ko je deček po nesreči žogo premočno brcnil, se je le-ta odbila od cestne svetilke ter pristala na Kristjanovem balkonu. Otroka sta z velikim upanjem ter obžalovanjem v očeh dvignila pogled. Že sta odprla usta, a zvoka iz njih ni bilo, saj jima Kristjan ni dal priložnosti. Nadnju je povzdignil glas ter ju začel nadirati, kako nespoštljivo je to, kar sta ravnokar naredila. Otroka sta obstala na mestu, brez besed, saj sta mislila, da ju gleda, ker ga spominjata na njegova otroška leta, preden je postal uspešen. Kristjan je odšel v kuhinjo, vzel nož, ter ga z vsem besom, ki ga je premogel, zabodel v žogo. 


Prazno žogo, ki je strla njune sanje in jima streznila pogled na svet, je vrgel v koš za smeti ki je stal le nekaj metrov stran od njiju. Medtem ko sta hodila domov z izžeto žogo, za katero sta morala splezati v smetnjak, da sta jo dobila nazaj, sta oba sama pri sebi sprejela dejstvo, da svet ni tako popoln, kot sta to sprva mislila.  




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novela o lažnivi plemkinji

Obleka

ŽELVA IN ZAJEC