Resnica in laž

 RESNICA IN LAŽ

 

OREL IN VRABEC

 

V mirnem gozdu ob robu mesta, ki je bil dom številnim živalim, sta živela mogočen orel in majhen vrabec. Orel, kot najmogočnejša žival v gozdu, se je ves čas bahal pred drugimi, zato se ga je bal ves gozd, za razliko od ostalih pa vrabček pred orlom ni bil niti malo prestrašen. 

 

Nekega dne, so se na jasi sredi gozda zbrale vse živali, ter se odločile, da bodo izbrale kralja gozda. Orel se je takoj postavil pred njih in jim rekel, da se mu zdi najbolje, če je on kralj, saj je najbolj pogumen in mogočen. Vse živali so se strinjale, saj so se bale ugovarjati orlu, vendar vrabec se je takoj uprl. Menil je, da bi morali imeti tekmovanje, ki bi pokazalo najbolj pogumnega kralja. Po dolgem premisleku, se je gozd strinjal z vrabcem in tako so se dogovorili za tekmovanje naslednji dan ob sončnem zahodu. 

 

Naslednji dan so se vse živali zbrale ob jasi in prišla sta tudi vrabec in orel, ki sta bila edina, ki sta želela tekmovati. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz letenja ter plavanja v jezeru. V letenju je vrabca premagal orel, ampak ko je bil čas za plavanje je orel okleval in ni želel več tekmovati. Vsi so ga spraševali zakaj in na koncu je priznal, da se boji vode. Tako je bila odkrita resnica o lažnivem orlu in kralj gozda je postal vrabec.

 

Laž nas nikoli ne pripelje daleč, saj se vedno odkrije resnica, tako kot se je zgodilo tudi v zgodbi.


MP


 

 

 

 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novela o lažnivi plemkinji

Obleka

ŽELVA IN ZAJEC