V DOBREM IN SLABEM

Deklica Anika je, od kar je  pomnila, živela razkošno in lepo življenje. Njeni starši so bili lastniki mednarodno priznane turistične agencije, kar jim je omogočilo zelo udobno življenje. Skladno s tem je imela Anika na sebi vedno le oblačila najboljših znamk, ki so pogosto stala celo premoženje. Prav tako je od zmeraj imela ogromno prijateljev, kar je pripisovala svojemu  denarju in razkošju. Ena izmed njih je bila tudi njena najboljša prijateljica Mojca, ki je izgledu posvečala še več pozornosti kot Anika. Tako si nikoli ni upala stopiti v javnost brez razkošnih oblačil in dodatkov. A takrat se še ni zavedala, kako hitro se bo to spremenilo.

Kmalu po začetku njene srednješolske poti je svet prizadela epidemija, ki je povzročila propad podjetja Anikinih staršev. To je pomenilo, da so izgubili vse, za kar so trdo delali. Aniki se je v trenutku podrl svet, ki gaje bila navajena. Hitro se je morala navaditi na navadna in skromna oblačila ter  dodatke. Ker je bila takrat doma v karanteni, je to ni motilo, a kmalu je prišel čas, ko je morala nazaj v šolo. Oblil jo je strah in prepričana je bila, da bo ostala brez popolnoma vseh prijateljev, ki jo bodo začeli zaničevati.  Najbolj pa jo je bilo strah mnenja njene najboljše prijateljice Mojce.

Ko je prišel prvi dan šole, je Anika previdno pristopila k svojim prijateljem. Bila je zelo nervozna in z nizkimi pričakovanji, saj njen izgled ni bil enak kot včasih, za razliko od njenih prijateljev, katerim se življenje ni spremenilo tako kot njej. A pogovor med njimi je takoj stekel in nihče ni omenil Anikinega izgleda. Mojca je Anikin novi videz celo pohvalila. Anika je bila zelo presenečena in veselo nadaljevala dan. Tako se je zgodilo tudi naslednji dan in tako naprej, situacija se je tako srečno razrešila.

Anika pa je spoznala, da količina lepih oblek in denarja ne bo nikoli spremenila osebe in odnosa, ki ga ljudje gojijo drug do drugega. Ta namreč predstavlja veliko več od materialnih stvari in številk na papirju. To je bila zelo pomembna lekcija, ki jo je Anika nosila s seboj do konca svojih dni.

                                                                                                                               
                                                                                                                                                              AH
                                        



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novela o lažnivi plemkinji

Obleka

ŽELVA IN ZAJEC