ZGODBA SEBASTIJANA IN FIONE


 Zgodba Sebastijana in Fione  

Pred davnimi časi v deželi za velikim hribom je živel princ Sebastijan. Bil je najstarejši izmed vseh sedmih sinov v kraljevi družini. Skoraj celo svoje življenje je namenil urjenju za kralja in tako ni imel skoraj nič svobode. Ko mu oče umre, mora Sebastijan stopiti v njegove čevlje. Zato želi zadnji dan pred kronanjem preživeti brez neprestane odgovornosti z občutkom svobode. Preobleče se v navadnega kmeta, se izmuzne straži ter se odpravi v bližnje mesto. 


Mineta dve uri od njegovega prihoda, ko se sprehaja mimo tržnice in zagleda prelepo gospodično višjega sloja z zlatimi svetlečimi dolgimi lasmi in bistrimi modrimi očmi. Oblečena je bila v dolgo žametno smaragdno obleko. Ni minil trenutek in Sebastijan je ves zaljubljen pristopil do nje. Prelepa gospodična Fiona ga je sprva prezirljivo pogledala. Princ ji namreč ni povedal svojega družabnega statusa in tako je Fiona mislila, da je le kmet.  Po dolgem prepričevanju se je Fiona le vdala in pristala na kratek sprehod po mestu.  Ko se je začelo mračiti, sta šele ugotovila, koliko časa je že minilo. Fiona je bila zelo presenečena in očarana nad njegovim značajem in vljudnostjo, ki se nista skladala z njegovim izgledom.  Prvič v življenju je bila prepričana, da  je našla mladeniča, s katerim se želi poročiti, čeprav ni ustrezal standardom njene družine. Fiona izpove svojo ljubezen Sebastijanu in ta spozna, da ji je pomembnejši  njegov značaj kot pa izgled. Odloči se, da ji prizna resnico. Pove ji, da bo z jutrišnjim dnem postal kralj, vendar to spoznanje ne spremeni Fioninega pogleda nanj. 


Po 3 mesecih pride dan njune poroke. Poroka je bila magična in s tem je Fiona postala kraljica najboljšemu mlademu kralju Sebastijanu. Fiona je dokaz, da človeka ne naredi njegov izgled oz. to, kako je oblečen, ampak ga naredijo njegova dejanja, odnos in značaj, ki so vredni veliko več. Sebastijan in Fiona živita srečno do konca svojih dni. 


EB

 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Novela o lažnivi plemkinji

Obleka

ŽELVA IN ZAJEC