Anina nesreča

ANINA NESREČA
Ana je bila brezposelna lepotica, ki se je odločila, da si bo službo poiskala v novem podjetju. Prijavila se je za pozicijo asistentke. Navdušena in prepričana, da bo službo dobila, se je zbudila že ob petih zjutraj in se naličila, saj je mislila, da bo zaposlitev zagotovo njena, če bo le izgledala lepo in urejeno.

Prispela je v podjetje in tam zagledala mlajšo žensko v jopici in trenirki brez ličil na obrazu. Ani se je takoj zazdelo, da je to tudi kandidatka za položaj, ki si ga želi sama. Ošabno in vzvišeno jo je pogledala in si mislila, da bo zagotovo ona sprejeta, saj je izgledala nedvomno bolje. Samozavestno je pristopila do nje in se ji predstavila, ona pa ji je vljudno povedala, da ji je ime Špela. Ani se je to zdelo čisto nepomembno, zato jo je samo ošinila z zlobnim pogledom in v njene roke porinila svojo novo torbico ter plašč ter ji rekla: “Obe že veva, kdo bo zmagal, morda se lahko poteguješ za položaj moje pomočnice”. Špeli sploh ni pustila do besede, saj se je hitro odpravila v sobo za intervju. V sobi je sedela lepa in urejena gospodična, od glave do pet oblečena v oblačila znamk, z Gucci torbico v rokah. Hitro je ugotovila, da je to šefica podjetja in je zato pristopila do nje. Gospodična Neja jo je vljudno pozdravila in Ana se ji je predstavila ter jo takoj vprašala o službi, če je še vedno prosta. Neja jo je malo začudeno pogledala, nato pa pokazala na stol in ji rekla naj se usede. Ana se ob pogledu na torbico ni mogla zadržati in jo vprašala, kje jo je kupila. V tistem trenutku je v sobo vstopila Špela. Neja je takoj vstala in ji podala torbico, Ana pa je ostala začudena in presenečena. Špela se ji je predstavila kot šefica novega podjetja Narf. Ana jo je pogledala z zaskrbljenim in vprašljivim pogledom, češ kako je lahko kot vodja podjetja tako neurejena. Špela je takoj zaznala, kaj Ano tako moti in ji povedala, da je prejšno noč, tako kot vse druge noči, neprestano delala ter se po samo kratkem spancu zgodaj zbudila, da je lahko osebno prišla na intervju. Ana se je takrat zavedala svoje napake in se hitro začela izgovarjati, vendar to ni bilo opravičilo za njen še vedno prezirljiv pogled. Špeli se je to zdelo čisto nespoštljivo, zato je Ano še v isti minuti zavrnila ter ji rekla, da nikoli ne bi mogla delati z nekom, ki sodi človeka po izgledu in obleki. To namreč nikoli ne pomeni, da sta tudi osebnost ali značaj enaka.

Ana se je vrnila domov brez službe, ponižana in s slabim občutkom, da je užalila vodjo podjetja. Zavedala se je namreč, da bodo za njeno obnašanje izvedeli vsi, ki delajo tam in so v stiku s Špelo. Tako ne bo nikoli uspela dobiti svoje sanjske službe asistentke. Poleg tega pa se je naučila še pomembne življenjske lekcije in se odločila, da bo od tega dne naprej vedno dala človeku možnost, da ga spozna, preden ga sodi po njegovem izgledu.




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

ŽELVA IN ZAJEC

Obleka

OBLEKA NE NAREDI ČLOVEKA