NNK_Otrok in svet


 Otrok in svet

   Nekoč je živel poseben otrok z imenom Franko. Razvijal se je počasneje od drugih, bil je neroden  in slabo se je sporazumeval z ljudmi. Bil je lahkomiselen, zadržan, sramežljiv in izjemno suh. Kot posledica tega so se ostali otroci norčevali iz njega. Franka pa je bilo preveč sram, da bi o tem spregovoril s starši. 

   Na povsem običajen dan se je Frankov razred odpravil na igrišče, da bi se igrali. Večina fantov je igrala nogomet, Franko pa je le sedel v kotu in opazoval. Ko so bili že v razredu, ga Ažbe vpraša: “Zakaj si le sedel v kotu?” Franko se mu zlaže in mu odgovori, da ni igral, ker ga boli noga. 

  Ko se Franko vrne domov, staršev ni doma. To izkoristi in celo popoldne igra igrice. Ko se starši vrnejo domov, izvedo za njegovo početje. Vprašata ga, kaj je počel po šoli. Odgovori jima, da se je učil in delal domačo nalogo. Starši se razjezijo nad njim in mu zabičajo, da se nikoli več ne sme zlagati.

  Naslednji dan je Franko pod vtisom starševih besed. Stopi do Ažbeta in mu pove, da včeraj ni igral nogometa z njimi, ker bi ga bolela noga, temveč ker se je bal, da bi se ostali norčevali iz njegove igre. Od takrat so se sošolci iz Franka le še bolj norčevali.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

ŽELVA IN ZAJEC

Obleka

OBLEKA NE NAREDI ČLOVEKA